JS-Profiili Oy:n historia:

JS-Profiili Oy on perustettu Uimaharjussa v1995, toimipaikkana Pienteollisuustalo, talo jolla on pitkät perinteet metalli-ikkuna ja -ovien valmistuksessa. Edesmennyt vuorineuvos S.A.Tervo perusti v. 1967 kyseisiin tiloihin Karjalan Rautarakenne nimisen yrityksen tekemään lähinnä omille rakennustyömaille metalliovia ja -ikkunarakenteita. 

Yrityksessämme on edelleen työntekijöitä, jotka ovat olleet talossa jo Rautarakenteen aikana töissä.

Rautarakenteen toiminta laajeni aikanaan Joensuuhun Kuurnankadulle (nykyiset Kesla Oy:n tilat) siten että Joensuun konepajan vahvuus oli 60 henkilöä, ja Uimaharjussa 15 henkilöä. Rakennusliike S.A.Tervo Oy:n toimiessa rakentajana Kostamuksessa ja Svetogorskissa oli luonnollista että Rautarakenteen miehet olivat valmistamassa ja asentamassa metallirakenteita myös näissäkin kohteissa. Tervon ja Huurteen yhteistyöhanke Venäjällä, eli 26:n kylän rakentaminen kaasuputken tuomiseksi Siperiasta, toi työtä pariksi vuodeksi myös Uimaharjun pajalle. v1984 alkoi hienoisen laman merkeissä ja Tervo päätti lopettaa tuotannon Uimaharjussa ja siirtää toiminnot Joensuuhun ajanmukaisiin tiloihin täyttämään osittain vapaita tuotantotiloja.

Uimaharjun työntekijät olivat kuitenkin toista mieltä: He päättivät keskenään että eivät halua käydä Joensuussa 50 kilometrin päässä töissä, vaan päättivät ostaa Tervolta Uimaharjun pajan toiminnot ,Tervo myöntyi ja niin syntyi 13 henkilön yhteisellä päätöksellä ja omistuksella, Itä-Profiilli Oy niminen yritys.

-Pankkitalo, Murmansk-

-Suomen Suurlähetystö Budapest-


Yritys menestyi hyvin markkinoilla, ja mm Joensuuhun Koskikadulle rakennetun Maakuntapankkitalon (nykyinen Carelicum), ikkuna ja ovitoimitukset olivat Itä-Profiili Oy:n "käsialaa". Myös Unkariin, Budapestiin, Polar-Rakennus Oy:n rakentaman Suomen suurlähetystön kaikkien metallirakenteiden toimitus asennustöineen, oli merkittävämpiä töitä "matkan varrella". v1991 yrityksen silloinen vetäjä päätti luopua omistajuudestaan yhtiössä, möi osuutensa yhtiöstä ulkopuoliselle taholle. Käytyjen neuvottelujen jälkeen yhtiön omistus siirtyi kokonaisuudessaan kyseiselle ostajalle. Tuotanto jatkui vaihtelevalla menestyksellä ja                merkittävimpänä toimituksena on jäänyt mieleen Venäjälle Murmanskiin Lemminkäisen Idänkaupan yksikön rakentaman "Dallasmaisen" ulkonäön omaavan säästöpankkirakennuksen julkisivurakenteiden toimitus. Asentajilla oli "reilunpituinen" ajomatka Uimaharjusta Raja-Joosepin raja-aseman kautta Murmanskiin, 1150km/sivu. Itä- Profiili Oy ajautui konkurssiin v. 1995 syksyllä, suurimpana syynä mm uudenomistajan aiemmin ottamat valuuttalainat .

Syksyllä 1995 Uimaharjussa oltiin "taas" tilanteessa, miten tästä eteenpäin? Rakentamispuolella Suomessa oltiin vielä osittain laman vallassa, tulevaisuus ei näyttänyt kovin ruusuiselta, mutta siitä huolimatta 9 yrityksen palveluksessa ollutta työntekijää päättivät perustaa yrityksen nimeltä JS-Profiili Oy jatkamaan"perinteitä", siitäkin huolimatta että kolme paikallista kilpailijaa saivat ostettua konkurssipesän "tyhjäksi" uuden yrityksen nenän edestä. Tarkoituksena hillitä "hieman" kilpailua.

-Metla, Joensuun Yliopisto-

Alkuaikoina työmaat sijaitsivat pääosin Helsingin talousalueella jolla oltiin jo totuttu toimimaan Itä-Profiili Oy:n aikana. Hyvin menneiden toimitusten myötä pääsimme tekemään mm Arabiakeskuksen julkisivujenvalmistamisen Teräsbetoni Oy:lle, toimitus oli kooltaan yhteensä n. 4500m2 lasiseinä ja katto-rakenteita nykyarvoltaan n 1milj €. Myös Helsingissä sijaitsevan Ympyrätalon julkisivulasitusten uusintatyö haastavine messinkilistoituksineen, arvoltaan n 1milj € (tilaajana YIT-Korjausrakentaminen) oli kohteena haastava toimituksen monimuotoisuuden takia. Joensuun seudulle merkittäviä kohteita on ollut Yrjö Laakkosen alullepaneman kauppakeskus Iso Myyn lasiseinä ja ovitoimitukset, Shop-Front lasiseinät, ovat kokoluokassaan 1milj €, (kolmen suurimman toimituksen joukossa). Myös Joensuussa sijaitsevan metsäntutkimuslaitoksen, Metlan puurunkoisen "käpy" julkisivun lasitus ½ SG-järjestelmällä, on näyttävyydellään"ykkösluokkaa".

Kulunut vuosikymmen (2010-2017) on näihin päiviin ollut kiristyneen markkinatilanteen takia taloudellisessa mielessä pelkästään yrityksen toiminnan pyörittämistä käytännössä ilman voittoa, mikä ei tietystikään pitkässä juoksussa johda muuhun kuin pahimmillaan toiminnan lopettamiseen. Vuoden 2017 alusta lähtien on piristymisen merkkejä ollut markkinoilla ja merkittävin toimitus muutamaan vuoteen sattui kohdallemme kun Eduskuntatalon saneeraustyömaalle Lemminkäinen Talo Oy:n tilaamana toimitimme 27kpl kattoikkunalyhtyjä. Tämä on osoitus luottamuksesta pieneen toimijaan ja tämän toimintakykyyn isojen toimittajien rinnalla.

Yksi iso harppaus suunnittelussa ja tuotannossa tapahtui v.2014 kun päätimme pitkällisen harkinnan jälkeen hankkia Schucon suunnittelujärjestelmät , automaattisahan, ja työstökeskuksen . Tämä mahdollisti myös laadun paranemisen lisäksi CE-merkintään liittyvien pakollisten "kuvioiden " hallitsemisen ja toimintaketjun päätteeksi hankittiin pilvipalvelu hoitamaan toimintojen "muistiin" merkintää ja seurattavuutta . Kyseisten järjestelmien ylläpito ja hallinnoiminen alkaa jo jotakuinkin olla päivittäistä rutiinia.

Myös henkilöstöpuolella on tapahtunut jokaiselle aikanaan eteen tuleva pakollinen, vanhenemisen aiheuttama muutos; vuoden 2018 aikana tulee" kilometrit täyteen" eli eläkepäivät kutsuvat 1.9 -18, v.1981 Rautarakenteella työnjohto- työnsuunnittelutehtävissä aloittaneella ja vuodesta 1995 JS-Profiili Oy:n toimitusjohtajana toimineella Tapio Auvisella. Toimitusjohtajana on aloittanut 1.1.2018 alkaen yrityksemme omasta organisaatiosta Esa Sallinen, hän on toiminut hallituksen puheenjohtajana keväästä 2015 lähtien.

                                                       -JS-Profiili Oy:n työntekijät tutustumassa Schuecon pääkonttoriin Bielefeldissä, Saksassa-

Muistiin merkitsi 25.1.2018 Tapio Auvinen

© 2018 JS-PROFIILI OY | Kaikki oikeudet pidätetään
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita